Opbrengst studentenveiling voor ZOB!

Studenten Aeres Hogeschool Dronten halen €17.790 op voor Zorg om Boer en Tuinder

Aeres-studenten overhandigen de cheque aan Piet Boer, voorzitter Zorg Om Boer en Tuinder

Begin september vond de KMC-week (introductieweek) plaats voor 600 nieuwe studenten aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Deze eerstejaars studenten werden geveild op de traditionele biggenmarkt. Zowel de eigen bijdrage van de eerstejaars studenten áls de opbrengst van de biggenmarkt, zijn dit jaar aan vrijwilligersorganisatie Zorg om Boer en Tuinder geschonken.

De biggenmarkt van Aeres Hogeschool Dronten kent een lange traditie. Aan de start van ieder schooljaar worden de nieuwe studenten verkocht aan de hoogste bieder, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. De studenten voeren in ruil daarvoor een dag lang verschillende werkzaamheden uit. Dit jaar bracht de biggenmarkt, inclusief eigen bijdrage van de eerstejaars studenten, €17.790 op.

Zorg om Boer en Tuinder
De opbrengst van de biggenmarkt, bij Het Ruim in Stadscentrum SuyderSee op 4 september 2019, gaat dit jaar naar stichting Zorg om Boer en Tuinder. “Als vrijwilligersorganisatie willen wij er zijn voor allerlei ondernemers, ook voor de jongere generatie”, stelt Piet Boer, voorzitter van Zorg Om Boer en Tuinder. “De huidige studenten, bedrijfsopvolgers en toekomstig adviseurs gaan van start in een sector die vol in beweging is. Voor ons is het ontzettend mooi dat zij via deze introductieweek kennismaken met onze organisatie.”

Zorg Om Boer en Tuinder is een onafhankelijke organisatie met vrijwilligers in heel Nederland die een luisterend oor bieden aan boeren en tuinders. Ondernemers die twijfelen over de richting van hun  bedrijf, zorg hebben over de financiële situatie of met andere vragen worstelen kunnen bij Zorg om Boer en Tuinder terecht. Piet Boer: “We zijn ontzettend blij met deze gift die we door de biggenveiling krijgen. Dit willen we graag gebruiken om juist met de jongere generatie meer aansluiting te krijgen.”

 

Reacties zijn gesloten.