Aan elke regio is een coach verbonden. Deze coaches faciliteren (als vrijwilliger) intervisiebijeenkomsten met de vrijwilligers van hun eigen regio. Daarnaast ondersteunen zij de vrijwilligers zodat die op professionele wijze hun werk gericht op de hulpvragers kunnen uitvoeren.
Maak kennis met onze coaches
Marjan Meijers
Marjan Meijers (1969) runt samen met haar man een vleesvarkensbedrijf in Leersum. Daarnaast heeft ze een eigen mediationpraktijk. "Soms als er ingrijpende zaken spelen is het fijn als er iemand tijd voor je neemt en je helpt om in een goed gesprek de zaken op een rijtje te zetten. Soms is daar een professional voor nodig, maar in andere gevallen kan dat ook prima met een vrijwilliger uit de agrarische sector die begrijpt waar je het over hebt."
Hester Rijpkema
Hester Rijpkema uit Lemmer.
In 2012 heeft Hester de moed en het lef gehad om haar leven anders in te richten. Na 26 jaar een akkerbouw en pluimveebedrijf te hebben gerund, heeft zij deze maatschap beëindigd door een scheiding. Daar was moed voor nodig. Jarenlang voelde deze stap als onneembaar. Door eerlijk naar elkaar te kijken en te erkennen in welke situatie zij zaten, werd het haar helder. Zij was al jaren niet meer gelukkig en voelde zich machteloos. Moed zorgde voor inzicht en verandering.
Haar leven ging er anders uit zien. Met het verlaten van de boerderij raakte zij haar identiteiten kwijt. Gelukkig bleef zij een boerendochter en een moeder van twee zonen, maar zij was geen agrarisch ondernemer meer. Vanuit dat punt is zij gaan bouwen en zichzelf gaan ontdekken. Zij is als ondernemer in Lemmer een winkel gestart in Mode & Wonen. Daarnaast is zij zich gaan ontwikkelen als coach en trainer. Na zeven jaar ondernemerschap werd het wederom tijd om nieuwe wegen in te slaan. Zij verkocht de winkel en momenteel is zij werkzaam als Instructeur Retail op het ROC De Friese Poort en begeleidt zij anderen in hun veranderingsproces.
Naast professionele opleidingen op het vlak van coaching en familiedynamieken zijn haar levenservaring, Noordelijke nuchterheid en Friese roots kenmerkend voor haar manier van werken en hoe zij in het leven staat. Graag deelt zij haar kennis met iedereen, die zich herkent in begrippen als moedeloosheid, machteloosheid en veranderingen in families en relaties, als het gaat om communicatie en samenwerking.
Verandering geeft verlies, maar brengt je verder. Je wordt jezelf door lef. En lef doet leven!
Teun de Waard
Teun de Waard uit het Zuid-Hollandse Pijnacker is vanuit zijn werk bij de sociaal economische voorlichting en later bij de belangenbehartiging bekend met de sectoren veehouderij, vollegrondsgroenenteelt, akkerbouw en fruitteelt. Hij heeft veel waardering voor de geweldige inzet van ondernemers en hun gezin. Wanneer het bedrijf niet gaat, zoals gewenst, is dat een zaak, die niet alleen een zakelijke afweging kent, maar daarnaast ook de gezinsleden raakt. Ondernemers en gezinnen in die periode steunen, is voor mij het motief om me beschikbaar te stellen als vrijwilliger bij Zorg om Boer en Tuinder.
Evelien van Aller
Evelien van Aller uit Lent is gepensioneerd en wil zich graag inzetten voor een maatschappelijk, nuttig doel.
Meer dan 30 jaar heeft zij een eigen praktijk gehad als psycholoog aan de westkant van de Veluwe. Zij hoopt dat zij haar ruime ervaring binnen ZOB nuttig kan maken.
Zij heeft geen boerenachtergrond, maar de boerengemeenschap is haar niet vreemd. Zij woonde in het buitengebied en ook onder haar clienten bevonden zich boeren en veel mensen, die opgegroeid waren op boerderijen.
Zij kan goed luisteren, doorvragen, snel tot de kern komen. Het liefst laat zij de oplossingsrichting bij mensen zelf ontstaan en helpt zij daarbij. Zij kan zich goed inleven en meedenken. Naast individuen heeft zij ook gewerkt met echtparen en ouders met kinderen.