Vrijwilliger worden

Boeren en tuinders die een moeilijke tijd doormaken hebben soms behoefte aan een luisterend oor. Iemand die er voor ze is en hen ondersteunt en begeleidt bij de vraag: “hoe nu verder?”. Kun jij goed luisteren en wil je ondernemers bijstaan in het houden (of herpakken) van de regie? Neem dan contact op met Zorg Om Boer en Tuinder om te verkennen of je als vrijwilliger bij ons aan de slag kunt. 

Wij werken landelijk met ongeveer 40 vrijwilligers. Alle vrijwilligers volgen – voor zij zelfstandig aan de slag gaan – een basistraining en krijgen daarna via intervisie en regiobijeenkomsten onderlinge ondersteuning. Je leert hoe je een klankbord kunt zijn, hoe je ons netwerk kunt inzetten en wanneer nodig kun je doorverwijzen naar professionele hulpverlening. 

Als vrijwilliger ben je een maatje voor de boer of tuinder die om hulp vraagt. In telefoongesprekken en aan de keukentafel bied je een luisterend oor. Dit vanuit een onafhankelijke positie en zonder dat je kosten in rekening brengt. Onze trajecten zijn altijd tijdelijk met als doel om de ander weer in zijn of haar kracht te krijgen. Eigenlijk is het de kunst om jezelf weer overbodig te maken.

Nieuwsgierig naar wat jouw rol kan zijn? Benader dan de coördinator van jouw regio

Reacties zijn gesloten.