Nadenken over de toekomst

Boer blijven voor de rest van je leven is niet meer vanzelfsprekend. Allerlei ontwikkelingen zoals liberalisering van de landbouw, verandering van subsidiestromen en daarmee groeiende internationale concurrentie in een vrijere marktomgeving, hebben hun invloed op het individuele bedrijf. Dit vraagt om creatief management, net zoals het omgaan met de snel wijzigende wet- en regelgeving en de bijkomende milieueisen. Land- en tuinbouwbedrijven staan steeds vaker voor de uitdaging om zelf hun toekomst waar te maken.

Consequenties van keuzes
Op allerlei momenten moeten keuzes gemaakt worden, al dan niet gedwongen door externe omstandigheden, en dat vraagt het nodige van ondernemer en gezin. Het vraagt een kritische kijk op het bedrijf, op uzelf en naar de consequenties van keuzes. Een lastig proces, vaak met gevolgen zowel in onderlinge relaties als bedrijfsmatig. Als ondernemer moet u een situatie durven bekijken zoals deze is, en durven erkennen dat u wellicht in beweging moet komen om het heft in handen te houden.

Vrijwilliger als maatje
De kunst is om vroegtijdig naar oplossingen te zoeken. Het wegstoppen van problemen zorgt voor een last. Uiteindelijk loopt u het risico grip te verliezen op uw leven, bedrijf en toekomst. Maar soms ontbreekt het simpelweg aan kracht om dit zelfstandig te doen. U kunt in uw eigen omgeving steun zoeken en/of u vraagt hulp aan Zorg om Boer en Tuinder. Onze vrijwilligers kunnen helpen om weer zicht op uw situatie te krijgen en samen op zoek te gaan naar oplossingen en keuzes. Een vrijwilliger als “maatje” die een eindje met je oploopt en samen met u en uw gezin wil nadenken over uw toekomst!

Kies uw regio en maak kennis met onze vrijwilligers

Reacties zijn gesloten.