Kennismaking met Zorg om Boer en Tuinder

Een kleine twee jaar geleden hebben wij contact met Wim Bolink gezocht. Wim was vroeger onze voerleverancier en enige jaren geleden kwam hij langs als oude zakenrelatie om een kop koffie te drinken en wat bij te praten. Tijdens dat gesprek vertelde Wim dat hij zich als vrijwilliger inzet voor de stichting Zorg om Boer en Tuinder. Daar hadden we nog nooit van gehoord. 

Een paar jaar geleden kreeg ik lichamelijke problemen waardoor ik na moest denken over de toekomst van ons melkveebedrijf. Er komt op zo’n moment veel op je af en daardoor is het best lastig om de juiste keuze te maken. Toen dacht ik weer aan het gesprek met Wim en heb hem gebeld. Natuurlijk kende we Wim al langer maar ook tijdens dit traject is hadden we een klik met hem. En dat is belangrijk want het zijn ingrijpende keuzes. 

We hebben samen met Wim gekeken welke keuze bij ons zou passen. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt om te stoppen met het melkveebedrijf en gebruik te maken van de ‘Rood voor groen’ regeling van de gemeente Voorst.  Dat houdt in dat de bedrijfsgebouwen afgebroken worden en dat er een aantal woningen gebouwd kunnen worden met een natuuropgave erbij. Hierbij is onze interesse ook gegaan naar de teelt van vezelgewassen en het biobased bouwen.

De begeleiding van Wim hierin is zeer waardevol voor ons geweest. Hij heeft ons een spiegel voorgehouden van wie we zijn, wat we willen en wat onze mogelijkheden daarin zijn. Samen met de contacten en kennis die Wim heeft zijn we enorm geholpen en zijn we goed op weg om de transitie van ons bedrijf verder vorm te geven.We kunnen het iedereen aanraden om een keer een gesprek aan te gaan met een vrijwilliger van ZOB!

Reacties zijn gesloten.