Regio Noord

Actief in Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland

Bel ons: 06-12132894 Claudia Hooiveld (Coördinator hulpvragen)

of mail: noord@zorgomboerentuinder.nl

Maak kennis met onze vrijwilligers

Claudia Hooiveld

Claudia Hooiveld (1970) uit Emmeloord komt van een akkerbouwbedrijf in Lelystad en werkte onder meer als financieel adviseur voor agrarische- en MKB-ondernemers. "Agrarische ondernemers help ik graag verder om te onderzoeken of ze dat doen wat ze ‘werkelijk’ willen doen en past bij hun als persoon. Bedrijfsoverdracht, investeringen, omschakeling of moeizame communicatie binnen het familiebedrijf zijn dé momenten om open te staan voor reflectie. Door mijn achtergrond sta ik graag agrarische ondernemers bij die tijdelijk een steun in de rug nodig hebben of willen klankborden om daarna weer zelfstandig verder te kunnen."

T 06 121 328 94
E noord@zorgomboerentuinder.nl

Jan Breimer

Jan Breimer uit Lemmer heeft ruim dertig jaar gewoond en gewerkt op een melkveebedrijf in Oosterzee. "Via mijn netwerk ben ik in contact gekomen met Zorg om Boer en Tuinder. Ik zie het als persoonlijke uitdaging om een luisterend oor te zijn voor boeren en tuinders in zwaar weer en om ondersteuning te geven wanneer dat mogelijk is."

T 06 221 912 65

Jouk Dunnink

Jouk Dunnink (1956) startte als zelfstandig ondernemer in 1983 op een klein varkensbedrijf in Koekange en bouwde dit uit naar een gesloten bedrijf met zeugen en vleesvarkens. "In 2015 konden we de mest van onze varkens niet meer kwijt en daarom moesten we stoppen met ons bedrijf. Toen hebben we enkele keren contact gehad met Zorg om Boer en Tuinder. Die gesprekken hebben mij geholpen om tot een goede beslissing te komen. Nu wil ik op mijn beurt graag anderen tot steun zijn."

T 0522 442 654
E joukenhannie@dunnink-spoelman.nl

Bertus Stormink

Bertus Stormink uit Marknesse is opgegroeid op een gemengd bedrijf in Oene (IJsselstreek). Na 16 jaar werkzaam te zijn geweest in het landbouwonderwijs, werkte hij 22 jaar bij als agrarisch bedrijfsadviseur bij Countus accountants in Flevoland en Overijssel. "In mijn werk heb ik veel agrariërs met hun gezinnen begeleid bij economische en sociale vraagstukken. Gezien mijn betrokkenheid bij de agrarische sector en mijn ervaring bij begeleiding van agrarische ondernemers en gezinnen wil ik graag ondersteuning geven bij hulpvragen."

T 06 837 046 43 of 0527 201 346
E bertus@stormink.eu

Irene van der Sar – Bouwmeester

Irene van der Sar – Bouwmeester (1964) heeft door het huwelijk met een melkveehouder inmiddels ruim 20 jaar ervaring in de melkveehouderij.  Het bedrijf schakelde in 2016 om naar een biologische bedrijfsvoering en is gevestigd in de gemeente Hoogeveen (Zuid-west-Drenthe).
“Naast het meehelpen op het bedrijf heb ik mij nuttig gemaakt voor de sector als bestuurder in de NMV (Nederlandse Melkveehouders Vakbond) en daardoor een bredere kijk op agrarische sector behouden. Ik zie dat er veel op boeren afkomt en het moeilijk is om focus te houden op wat je nu leuk vindt en graag wilt doen en wat de maatschappij van je verwacht. Soms kan het praten met (-en verwijzen door) een ander een eyeopener zijn.
Door de ZOB te ondersteunen als vrijwilliger hoop ik ook tot steun van boeren te kunnen zijn. Daar waar het soms moeilijk is en iemand niet meer weet wat er mogelijk is een luisterend oor bieden en de ander weer op weg te helpen.”

T 06 13525561
E irenevdsar@gmail.com

Inus Haasken

Inus Haasken uit Diphoorn (Drenthe) nam in 1976 samen met zijn broer het melkveebedrijf over van zijn vader, waardoor hij meer dan 30 jaar ervaring heeft als melkveehouder. In 2010 is het melkveebedrijf vervangen voor een akkerbouwbedrijf in de omgeving van Emmen, wat hij tot op heden runt. Daarnaast is hij mede-eigenaar van VIB, een internationaal onafhankelijk adviesbureau voor melkveehouders te Assen. Bestuurlijk is Inus actief geweest als commissaris bij FrieslandCampina en bij de Rabobank Emmen-Coevorden en als lid van het Algemeen Bestuur van het KWPN.

“Als melkveehouder, bestuurder en ondernemer, maar vooral als mens, wil ik graag mijn praktische en bestuurlijke ervaringen inzetten om mensen te helpen om weer perspectief te bieden tijdens een moeilijke periode in hun leven.”

T -

E ihaasken@ziggo.nl

Ria van Schoonhoven

Ria van Schoonhoven uit Biddinghuizen is opgegroeid op een melkveebedrijf bij Amstelveen. Vanaf 1997 woont ze in Oostelijk Flevoland, de eerste jaren bij Lelystad en nu bij Biddinghuizen. Hier heeft zij samen met haar gezin een akkerbouwbedrijf. Ria is getrouwd en heeft drie zoons (24, 28 en 31 jaar). De oudste werkt fulltime op de boerderij en de andere twee werken ook mee in drukke tijden. Hierdoor heeft zij tijd gekregen om vrijwilligerswerk te doen. Op de site van Omroep Flevoland zag ze een artikel van de ZOB. Ze dacht: ‘Dit past bij mij en ik heb me aangemeld als vrijwilliger.’

Ria vindt het interessant om met andere boeren te praten over van alles en nog wat op het boerenbedrijf. Als vrijwilliger bij de ZOB hoopt ze een positieve bedrage te leveren aan de toekomst van boeren en tuinders, die contact zoeken met de ZOB.

T -

E -

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.